• 0
  • 1
  • 2
prev
next

Billede 3

News image

Åbent værksted i galleriet ...

Read more

Billede 2

News image

Rie Takeuchi

Read more

Billede 1

News image

Read more

Arkiv

 


Galleriet kan formidle køb fra udstillerne herunder:

2015:

 

Den sovende sten
Nye digte af Eske K. Mathiesen
Vi har udgivet digtene i forbindelse med udstillingen 'Stenhoveder -ansigt til ansigt', i august 2015.
Digtsamlingen er nu udsolgt.

Fra 2013 har vi stadig et lille oplag af 'Huskesedler' og 'Ler' af Eske K. Mathiesen: samlet 50 kr.


Menneskenes Rige
TRINE SØRENSEN 6
. juni - 19. juli 2015
Med indføling og ekspressiv brug af farver og en streg, som kan minde om tegneren Ejler Krag, finder Trine Sørensen motiver i Christiania, landsbyen i storbyen. Råt for usødet - og ingen romantiske hippiebilleder.
(Udstillingen er forlænget til 19. juli)
Trine Sørensen har boet på Christiana siden1975. Hun har gået på Skolen for billedkunst 1996, og Billedskolen Jagtvej 2001-3. Medlem af gruppen ’Christiania in art’. Udstillet i bl.a. København, Budapest, Vilnius og Dakar i Senegal. Hun har haft atelier i Pusherstreet i 14 år.

Ved åbning af udstillingen 6. juni spillede ’Søvnterapeuterne’ med Charlie Andersen, vokal og guitar, og Mikkel Bayer, violin og mundharpe.

Mandag 29. juni kl. 15 fortalte Trine Bayer om udstillingen og derefter var der koncert med trioen ’Revl og Krat’ med Linda Fanø Clausen, blokfløjter, Søren Normann Andersen, guitar, og Christian Risgaard, violin.Koncerten var støttet af Kulturelt Samråd Lemvig.Trioen spillede bl.a. Händel, sigøjner ballader, ældre danske folketoner og irsk folkemusik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BENTE FORMAN & KLAVS ENCKE

2. maj – 31. maj 2015

En udstilling med fade, skåle, kander og raku:

Bente Forman (f. 1945) og Klavs Encke (f. 1936) har i mange år drevet Keramikværkstedet Fyrkat på Ellinge Lyng ud til Sejerøbugten i Odsherred.
Her i denne vinter har Bente og Klavs givet sig i kast med at bearbejde erfaringer og udtryk fra 50 års arbejde. Der er tale om ting, som man kan holde af, både som godt håndværk og som kunst.
Det er nu 10 år siden, vi lukkede vort keramiske værksted ned, - et arbejde vi havde opretholdt livet med, siden vi blev uddannet. De 10 år, der er gået, har vi brugt som pensionister med mange andre gode gøremål.
I slutningen af 2014 begyndte vi at lege med tanken om ”bare lave lidt” kera­mik. Det har været en stor glæde og fornøjelse for os begge at være på værkstedet igen. Vi skulle ikke begynde helt forfra, men der var meget, der skulle gentages mange gange, der var meget der skulle genopdages, der var meget der skulle prøves om og om igen, og der var meget der skulle kasseres, fortæller Klavs Encke.
De har hver deres arbejdssfelt, men de har altid hovedsageligt arbejdet med brugsting, og de udstillede ting er hånddrejet og formet i stentøj og porcelæns ler. De er dekoreret med indfarvet begitningsler, med pensel og sprøjteflasker. Og derefter glaseret med en transparent glasur og brændt ved 1220 grader i el ovn.
De har i årenes løb leveret til mange kunsthåndværker butikker rundt i Skandinavien, og de har deltaget på mange markedsdage med kunsthåndværk i Danmark, Norge og Østrig, samt udstillinger og udsmykningsopgaver. Og desuden de haft en sommerbutik på Ellinge Lyng i Odsherred.
- Vi har udfordret vort materiale så langt vi kunne. Vi har haft mange og lange arbejdsdage, men for det meste sjovt og spændende, - og vi har fået mange drømme opfyldt, siger Klavs Encke.

 

JENS CHR JENSEN
åbner galleriets sæson 2015 med en ny stor udstilling fra den 28.marts 2015.kulpturer, installationer, collager og relieffer.

En anden tid - et andet rum 28. marts - 26. april 2015

Jens Chr. Jensen dykker ned i en anden tid. Fund fra nedlagte værksteder, fra nu helt forsvundne håndværk og forsvundne mennesker får nyt liv i Jens Chr. Jensens værker.

Hans leger med tidsbegrebet og giver på den måde nye indgange til at forholde os til vort eget liv og vor egen fortid.

Jens Chr. Jensen har udstillet på en lang række gallerier, museer og kunstbygninger i Danmark og udlandet de sidste 25 år


Astrid Bildsøe Andersen, billedvæver 
&
Ejgil Westergaard, billedhugger

28. juni - 27. juli: / Forlænget til 17. august 2014

Astrid Bildsøe Andersen
født 1945, dansk billedvæver.

Astrid Bildsøe Andersen er uddannet ved Husflidshøjskolen i Kerteminde, 1966.

Efter 14 år som landmandskone i Vestjylland drev Astrid fra 1985 til 1991 butik med egne tekstiler i Hornshøj Mejeri ved Holstebro.

Siden 1998 har Astrid arbejdet og boet i Fjaltring, hvor hun bl.a. har udført altertæppet i Fjaltring Kirke (2005).

Udstillinger:

Kunstforening Limfjorden

Kunstnernes sommerudstilling i Tistrup
Viborg Stiftsmuseum

Arbejdsmarkedsstyrelsen

Kunst- og Kulturcenter Tuskær

Skoler, banker og ældrecentre

Påskeudstillingen i Fjaltring Friskole – flere år.

Altertæppe i Fjaltring kirke 2005.


EIGIL WESTERGAARD -   billedhugger

Født 1928
Medlem af Koloristerne fra 1976

Ejgil Westergaard er født i Lemvig, hvor han i 1948 blev udlært på faderens, Torvald Westergaards, stenhuggerværksted. I 1964 overtog han ledelsen af værkstedet og drev det frem til dets ophør i 2001.

Som billedkunstner debuterede Ejgil Westergaard i 1945 på Kunstnernes Efterårsudstilling.

Han har skabt talrige individuelle og kunstnerisk udførte gravmæler til især nordvestjyske kirkegårde. Sideløbende har han udført skulpturer og monumenter i andre sammenhænge. Granit er hans foretrukne materiale, og dyr optræder ofte som motiv, enten helt eller kun delvist hugget fri af stenen.

Høne (1961) findes på Statens Museum for Kunst, mens mange af hans andre værker er opstillet i danske byer, bl.a. i Lemvig, Hobro og Holstebro.
Ved restaureringen af
Rundetårn i København i slutningen af 1980'erne udhuggede han forskellige dyr i de nedtagne sandstenskonsoller fra toppen af bygningen; de er nu placeret på kirkepladsen nedenfor tårnet.

Ejgil Westergaard er medlem af kunstnergruppen Koloristerne, som han har udstillet med siden 1976 – senest i 2013 på Den Fri i København. Han underviste i stenhuggerkunst på Kunstakademiet fra 1976 til 78.

Carsten Ingemann:
"Europæerne"
Vores meget roste udstilling med fotograf Carsten Ingemann har i 2014 været vist:
Vestjyllands Højskole januar - februar;

FOTODAGE VIBORG i maj,

Copenhagen Photo Festival, 5. - 15. juni i Råhuset, Onkel Dannys Plads 7, 1711 København V.
Grundtvigs Højskole i Hillerød fra 1. juli til 16. august 2014.

 

 

 

 

 

 

 

Hans Morten
Maleri og collage
12. april – 18. maj 2014

Galleri Fjaltring åbnede 2014 med en udstilling af maleren Hans Morten. Store malerier på lærred og papir fyldt med rytme, energi og farver.
Hans Morten bor i Hygum, i de store bakker mellem Lemvig og Harboøre med udsigt til Limfjorden og Vesterhavet. Her malede Niels Bjerre landskaber, mennesker og missionen for 100 år siden.
Det lokale landskab møder vi ikke direkte i Hans Mortens billeder. Her marcherer eksotiske veloplagte indre landskaber frem i stærke farver. Vi ser skikkelser af dyr og mennesker, ryttere og dansere. Men det er først og fremmest penselstrøg og farver, der giver liv og rytme til billederne. Derfor kan hans billeder også ses som abstrakte farvekompositioner.

Oplevelsen af farverne driver Hans Mortens arbejde frem med mange eksperimenter og forsøg. Han arbejder til stadighed med sin egen helt personlige stil og dagsorden.
Hvis man aner indonesiske markedspladser, tibetanske tempeloptog eller teatralske optrin i hans billeder, er det sikkert rigtig set. Hans Morten er inspireret af rejser og indtryk fra bl.a. Indonesien, Thailand, Indien og Tibet.

Han har også tegnet på Odin Teatret og andre teatre og i cirkus. Rytme og energi fra teatret, hvor koreografien allerede har forenklet og fokuseret udtrykket, forplanter sig til hans billeder.
På udstillingen viser vi malerier og collager af Hans Morten fra de seneste 6 – 7 år.THE GAP
in between rural and urban – an artistic dialogue

International gruppeudstilling i samarbejde med ET4U: 18. sept - 20. okt. 2013:
Agnes Btffn
F/N - http://abtffn.com/
Hamdy Reda, Egypt - http://artellewa.com/
Kathrin Böhm, UK - http://www.myvillages.org - visual artist
Christel Lundberg, S http://www.koloni.mediaverkstaden.org
Jukka Värelä, FIN/S www.jukkavarela.se
Udstillingen
The arts here – today & tomorrow"
Udstillingen er en del af Kulturfestival Bølgen -
og den støttes af Lemvig Kommune's festival-pulje og af Kulturelt Samråd Lemvig
bliver en del af det europæiske symposium i uge 38 i Lemvig om  samtidskunt i landdistrikter: "EUROPÆERNE  -  en udstilling med fotografen Carsten Ingemann
Galleri Fjaltring 29. juni – 28. juli 2013

Udstillingen viste fotografier af mennesker i Europas udkanter og metropoler.
Det er billeder som taler direkte til publikum og som blander sig i debatten, om vi skal arbejde videre på et fælles fredeligt Europa. Det er fotos, som videregiver menneskers håb om en fremtid for Europa,
mens det europæiske projekt efter 2. Verdenskrig lige nu er sat til debat - med Euro-krise, Nobels Fredspris og debatten i England om fortsat EU-medlemskab.
Gennem et langt arbejdsliv, bl.a. 23 år på Jyllands-Posten, har Carsten Ingemann markeret sig som en af Danmarks bedste fotografer, bl.a. på talrige reportage-rejser med Per Nyholm.
Carsten Ingemann fortalte om sine værker på åbningsdagen lør. 29. juni.
Per Nyholm
læste op og diskuterede Europa's identitet mandag den 1. juli med 48 gæster.
Per Nyholm har bl.a. udgivet bogen ’Europæerne’ med foto af Carsten
Ingemann på Linghardt og Ringhof i 2008; og ’Havet, byen, bjergene’ på
Jyllands-Postens Forlag i 2011.
Arrangementet var støttet af Statens Kunstråds Litteraturudvalg og indgik i Landsbyhøjskolen i Fjaltring i uge 27: http://fjaltring.dk/landsbyhojskole/index.htm


Unge flytter fra øst til norvest:
18. juli var galleriet vært for et møde med unge rumænere som er flyttet till Nordvestjylland.
Vi havde fået 5 lokale tilflyttere fra Rumænien til at fortælle om deres baggrund - og hvordan de havde fundet på at komme til Danmark. Og om de kan tænke sig at slå sig ned her?
Ud af 22.000 indbyggere I Lemvig kommune er cirka 1.000 udenlandske statsborgere - og heraf udgør rumænere og ukrainere de største grupper. Mange af dem arbejder på de store landbrug i området. De udgør en vigtig gruppe - de er unge, har typisk en god uddannelse, og så bringer de børn til området. For eksempel udgør børn af østeuropæiske familier en tredjedel af børnene I Lomborg Børnehave. 
Fletre gav udtryk for, at det var hårdt i starten, men nu kan de godt lide Nordvestjylland og overvejer at slå sig ned her.
Lucian Popescu fortalte en meget rørende historie, hvordan han og hans kone havde boet ret ensomt langt ude på landet og arbejdet på en stor svinegård og sparet penge sammen til at købe et hus i Rumænien. Da de efter 6 - 7 år skulle gøre regnskabet op og afgøre, om de nu skulle flytte til Rumænien, fandt de, at deres søskende i Rumænien også var flyttet til udlandet, deres gamle venner havde de ikke længere kontakt med - der var kun deres forældre og lidt familie tilbage; - så de endte med at købe et hus inde i en landsby ved Lemvig, hvor de fik flinke naboer, og hvor de nu finder sig rigtig godt til rette. 
27 deltog i mødet, som også gav danskerne noget at tænke over.


Hvis du er stille, kan du høre ...
23. marts - 28. april 2013:

Udstillingen er støttet af Grosserer L.F. Foghts Fond og Kulturelt Samråd Lemvig.

Ideen til udstillingen er blevet til i et tæt samarbejde mellem galleriet, keramiker og billedhugger Mette Gravlev Poulsen og digteren Eske K. Mathiesen.
Vi har længe diskuteret muligheden for at udstille digte sammen med skulptur og billedkunst.
Og nu gør vi forsøget i samarbejde med lyrikeren Eske K. Mathiesen og billedkunstner Mette Gravlev Poulsen.
Mette Gravlev Poulsen udstiller keramiske skulpturer, grafik og tegninger. Hun søger i de keramiske værker en intuitiv tilgang til kunsten og det umiddelbare går hånd i hånd med en finfølelse for materialet. Hendes værker går på deres egen stilfærdige måde i direkte dialog med digtene.
Digtene kravler op på væggene. En kaligrafisk sort-hvid grafik, hvor selve teksten er det betydende og skaber forskellige billeder for hver enkelt besøgende.
Eske K. Mathiesen går i dialog både med de andre udstillede værker og med publikum.
Eske K. Mathisen læser op og fortæller om digtene ved åbningen lørdag 23. marts 2013. (støttet af Statens Kunstråds Litteraturudvalg)

Vi sælger to nye digtsamlinger af Eske K. Mathiesen, skrevet specielt til udstillingen:
"Huskesedler" - 50,- kr. ; "Ler" - 60,- kr.;   Begge digthæfter for samlet 100 kr.
Digtene kan bestilles ved at sende en mail med navn + adresse til:
gallerifjaltring @ gmail.com     (slet mellemrum før og efter @, før du kopierer mail-adressen)

Vi udfordrer de besøgende til fordybelse – i tekster, skulpturer, grafik og tegninger. Og vi håber, at skulpturer, grafik og digte sammen kan give nye oplevelser – og og inspirere de besøgende til at deltage aktivt med korte digte og tekster. De fleste vil løbende blive hængt op på udstillingen og gengivet på galleriets facebookside.

 

Udstillingens titel er titlen på et af de udstillede digte, som handler om sorte skarnbasser.

mettegravlev.com

 

http://www.sentura.dk/forsamlet_anmeldelse.html
http://kritikerlavet.dk/taler/KP2009.html
http://bukdahl.blogspot.dk/2010/03/stilhedens-kendingsmelodi-scoop.html

London textil design i Kontoret:
I udstillingsperioden sælger vi i 'Kontoret' håndsyede designting af Parmeet Kaur, der har studeret sammen med Mette Gravlev Poulsen i London. Designeren Parmeet Kaur (f.1982), er født og opvokset i Indien, men arbejder nu som tekstil-designer i London. Samtidig fremstiller hun egne farverige håndlavede ting, som hun sælger på Londons markeder for kunsthåndværk i sin fritid. Det er spændende håndsyede ting, alt fra tøj til tasker og bogmærker. Vi har fået et lille udvalg til Fjaltring.
http://plaincurious.blogspot.co.uk/?view=magazine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annette Holdensen og Hanne Skyum

Høstudstilling  -  Lagersalg

8. - 30. september 2012

 

 

 

Det er to erfarne vævere og billedkunstnere, som vi sælger ud af i september måned.
Af Annette Holdensen har vi en lang række akvareller, tryk og akryl-billeder. Og vi har helt nye akvarel-billeder fra Marokko.
Annette Holdensen har haft seperat-udstillinger i bl.a. Trondheim Kunstmuseum, Vejen Kunstmuseum og Ribe Kunstmuseum og Nordens Hus i Reykjavik.

 

Af Hanne Skyum har vi en lang række træsnit, både store og små. Nogle er indrammet, og vi hjælper gerne med indramning.  Vi viser også hendes trærelieffer.
Hanne Skyum deltog i udstillingen ”Dansk Gobelinkunst” i 2009 på Johannes Larsen Museet og Kronborg Slot. Hendes værker kan bl.a. ses her:
Rigsrevisionen, Odense Domhus, Odense Sygehus, Rigshospitalets patienthotel, Kunstindustrimuseet, Grønnevangsskolen Vejen og Fyens Stiftstidende.

 

 

 

Hanne Skyum
Kegnæs Præstegård
Præstegårdsvej  7, 6470 Sydals

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Birgit Løkke  &  Gunnar Gregersen 

 

 

Gunnar Gregersen, Fjaltring, er musiker og billedkunstner. Han har også bygget mange skulpturer og arbejdet med forskellige male-teknikker. Og han har lavet sine egne fortolkninger af ikon-glasmalerier inspireret af en rumænsk ikonmaler.
Til denne udstilling viser Gunnar Gregersen også helt nye værker med inspiration fra københavnske bænke!

 

 

 

Birgit løkke begyndte sin karriere som professionel musiker i 1989 som percussionist i bandet Savage Rose. Siden da har hun spillet i mange orkester- og teatersammenhænge – bl.a. sammen med komponisten Christian Risgaard, Fjaltring. Samtidig har hun udviklet sine billeder og collager og udstillet dem mange steder. Annette Holdensen
Løkkegravene 83
DK - 5270 Odense N.

 

Percussion 30. juni til 29. juli 2012

 

 

 

http://www.sonningmusik.dk/cms/view/index.asp?ipageid=177
http://www.musicart.dk/
http://www.kulturkysten.dk/fjaltring/gunnargregersen.htm

 

 

 


Bodil Havskov Jensen - Retrospektiv
31. marts - 6. maj 2012:

 

Skitser, oliebilleder og akvarel fra de seneste 65 år arbejder. Udstillingen viste en kunstner i stadig udvikling som har eksperimenteret og afprøvet mange nye måder at arbejde på. Det blev også en tids-rejse med glimt fra Ulfborg i 1940'erne, Paris i 1950'erne o.s.v.
Bodil Havskov Jensen er uddannet på Kunstakademiet i København fra 1949 under bl.a. professor Axel Jørgensen. Senere boede hun i bl.a. Frankrig og i Grækenland - og lærte sig både fransk og græsk. I Danmark har hun udstillet bl.a. på Kunstnernes Efterårsudstilling og på Charlottenborg.
Hun udgav i 2011 bogen: "Verden i børnehøjde. Hvordan børn tegner, lærer og forstår i mønstre og sammenhænge" på Forlaget Frydenlund. Udstillingen blev støttet af Kulturelt Samråd, Lemvig, med 3.000 kr.

 

 


Karen Havskov Jensen & Klavs Weiss: SKULPTUR & GRAFIK
17. sept. - 6. nov. 2011

 

Det blev en meget spændende oplevelse, som medførte mange gode diskussioner. Udstillingen blev omtalt i bl.a. Kunstavisen 9-2011 og på: http://www.kunsten.nu/
Udstillingen var et møde mellem billedhuggeren Karen Havskov Jensen og grafikeren Klavs Weiss, hvor installationen ’Sun in Dale’ var eneste fælles værk.

Karen Havskov Jensen, født 1963, arbejder skulpturelt med egne historier, tolkninger og stemninger, - trækker tråde gennem tid og rum - og opnår med bl.a. traditionelle håndarbejdsteknikker et dybt personligt og nutidigt udtryk.
Det store hæklede værk ’Rundt i Reservatet’ står som eksempel på et glemt torneroselandskab, hvor slumretæppet, dugen og gulvtæppet er vokset sammen, har overgroet møblerne og taget over med et eget underligt liv.
Karen Havskov Jensen forskyder brugen af de altmodische håndarbejdsteknikker en anelse og skaber dermed et nyt og eget udtryk. I tekstil-installationerne under den fælles titel ’Mønsterbrug’ har hun med humor og alvor bearbejdet det mærkelige overtræk, som erindring og glemsel trækker over alt. 

 

 

 

Klavs Weiss, født 1956, har i mere end 25 år arbejdet med forskellige grafiske teknikker. Han har også arbejdet med at integrere selve den grafiske proces i værkerne, hvilket også har ført til egentlig processuelle værker. hvori selve handlingen er implementeret. Af og til er objektet kommet til at stå alene, som skulptur, og det viste udstillingen eksempler på, alle under titlen ’Den cimbriske halvø – Jylland i bevægelse’.
Begge kunstnere har en stærk lokal og international forankring via deres arbejde som drivkræfterne i ET4U- contemporary visual art projects - vestjylland, og de har skaffet mange internationale kunstnere til Vestjylland via dette arbejde.
www.karenhavskov.dk
www.klavsweiss.dk
http://et4u.dk

 


AUSTIN CORCORAN og OLE FINDING
25. juni – 7.august 2011 
Ole Finding og Austin Corcoran, to meget erfarne og meget forskellige billedkunstnere fra kunstnergruppen tilknyttet ’Huset i Asnæs’ i Odsherred.
Austin Corcoran’s billeder virker meget tidsløse. Corcoran’s billeder kan man i første omgang passere hurtigt forbi – det er diskrete billeder - ikke fyldt med skrappe farver.
Men få sekunder efter tænker man: Hov – hvad var det for et gråt billede, som fangede min underbevidsthed? Han har i årevis, dygtigt og stædigt, gennemarbejdet de samme temaer - skåret helt ind til benet. Det er dialektiske billeder i få farver. Billeder af en drøm med stor tyngde og lethed, med berøring og tab.
Austin Corcoran er født i Dublin i 1944, uddannet på National College of Art i Dublin og debuterede på 'Living Art Exhibition' i 1966. Han har siden 1985 været bosat i Danmark og har udstillet separat og i grupper en række steder i Danmark samt i Irland, USA, Sverige og Færøerne. Medlem af Huset i Asnæs siden 1985.

 

Ole Finding har som en digter systematisk arbejdet med forskellige ’billed-samlinger’. Det fabulerende landskab, flertydige og poetiske går igen over årene. Hellere ride på flere heste end spændes for et enkelt budskab. Men hele tiden eksperimenter på et højt niveau, der udfordrer billedopfattelsen og arbejder med vore følelser.
Ole Finding er født i Høng i 1937. uddannet malersvend i Odense 1959 og på Kunstakademiet i København 1959-62 med Egill Jacobsen som professor. Medstifter af Røde Mor 1969-71. Medlem af Huset i Asnæs siden 1974. Udstillet mange steder i Danmark. Solgt til Kobberstiksamlingen, Statens Kunstfond, Carlsberfondet, DBU, Sønderjyllands Kunstmuseum m.fl.


Keramik af intenational klasse: 
Keramik og tekstil-billeder
9. april - 5. juni 2011
Janne Hieck og Gregory Hamilton Miller
.

Gregory Hamilton Miller har tilbragt flere år som lærling hos Japans mest anerkendte keramiker i Mashiko, og han er inspireret af den stramme enkle japanske keramik.

Janne Hieck er uddannet pottemager i det nordlige Tyskland, før hun fortsatte på Landshut Keramiske Skole i Landshut i Tyskland. Hér blev hun 'Outstandig Young Ceramic Artist' i Bayern i 2006.
Begge keramikere har udstillet i Europa, Japan og USA.
Alle keramiske værker er brændt i brændefyrede ovne - brugsting - og samtidig små kunstværker.

Birgitte Tolnov viser samtidig store enkle billedtryk på hørlærred.
Birgitte Tolnov er uddannet væver og stoftrykker - og måske landets eneste, der laver professionelle tekstil-tryk som håndarbejde. Hun trykker nonfigurative billeder på store stykker hør-stof. Det er et meget omstændeligt arbejde, og resultatet er store meget enkle og smukke unika-arbejder.
Udstillingen viser nogle af hendes bedste arbejder.
Birgitte Tolnov modtog i 1990 Kunsthåndværker-prisen af dronning Margrethe.

http://web.me.com/nezumichan/www.gendo.dk/Gregory_Hamilton_Miller.html
http://web.me.com/nezumichan/janne_hieck/Janne_Hieck.html
http://www.tolnov.dk/

 

Vi støtter genopbygningen af Mashiko i Japan:Keramikerne Gregory Hamilton Miller og Jane Hieck samt Galleri Fjaltring giver 20 procent af salget fra den nuværende udstilling til Mashiko Pottery Foundation”, som støtter genopbygningen af keramikkens kulturelle center i Japan, hvor Gregory Hamilton Miller fra 1992 til 1993 var elev hos Tatsuzo Shimaoka.
Mashiko ligger kun 100 km. nord for Tokyo, men der skete alligevel meget omfattende ødelæggelser på ovne, keramik, og på de to museer, 'Mashiko Keramiske Museum' og 'Hamada Reference Museum', ved jordskælvet 11. marts 2011.
Keramiker Hamada Shoji satte Mashiko på landkortet i 1930, da han blev udpeget som et levende ”National Treasure”. Hans tidligere hus og værksted, er blevet omdannet til et museum for at vise keramisk kunst fra alle tider og lande. Samlingen omfatter værker af bl.a. Hamada Shoji og Barnard Leach.
Mashiko har over 400 keramikværksteder og ovne, og de er den vigtigste levevej for landsbyen.
http://mashiko.shokokai-tochigi.or.jp/ss_dat/kan_sise/sankou.htm
http://www.mashiko-sankokan.net/
http://potters.blogspot.com/2011/03/destruction-at-hamada-museum.html
http://www.facebook.com/Rebuild.Mashiko

http://www.studiopottery.co.uk/blog/?p=358

 

 

18. september - 14. november 2010

 

Arbejdets Rytme
Fra september til november mødte Annette Holdensen, 75 år, de yngre billedkunstnere Johannes Balsgaard, 27 år, Silas Inoue, 29 år og Jeanie Jensen, 48 år.
Anette Holdensen har haft en lang række udstillinger i hele Norden, og er altid i gang med at eksperimentere med et nyt projekt. Hun viste bl.a. ’Fjaltring-serien’, store tryk på flettede landkort.
Johannes Balsgaard og Silas Inoue, har i sommeren 2010 gjort sig bemærket med den meget roste udstilling ’Mytografia’ på Vesthimmerlands Museum i Års, hvor Johannes Balsgaard's 5 store tegninger af Kimbrerne folkevandring var hovedværket.
Johannes Balsgaard er uddannet fra kunstakademierne i København og Odense og ikke mindst akademiet i Mexico City, hvor han begyndte at arbejde med grafik. Han viser billeder fra sine rejser til bl.a. Mexico, Italien og Norge.
Silas Inoue er uddannet fra Danmarks Designskole samt på kunstakademierne i Osaka, Japan, og Krakow i Polen.
Jeanie Jensen, der tidligere har arbejdet på Fyns Grafiske Værksted i Odense, debuterer med en imponerende serie træsnit skåret i birkefiner og trykt på tyndt kinapapir.
http://www.aars.dk/default.asp?PageID=470
http://www.nordjyske.dk/kultur/kunst.aspx?ctrl=10&data=165%2C3558954%2C2845%2C3
http://www.flickr.com/photos/halfbreedhalfbreed/
http://www.vejenkunstmuseum.dk/Dansk/huleflet.htm

17. juli - 5. september 2010
FJALTRING HARMONY Frankfurt / Fjaltring
Midt i Europa, på kunstakademiet i Frankfurt, Staedelschule, går unge kunstnere fra over 30 forskellige lande. En gruppe på syv unge engagerede kunstnere fra Staedelschule lavede en fælles udstilling i Fjaltring fra 17. juli til 5. september 2010:
Jonas Jensen, Rasmus Johannsen, Jakob Emdal, Jonas Weichsel, Leo Christoph Wörner, Christoph Esser og Lina Katan. www.staedelschule.de
Udstillingen blev støttet af Kulturelt Samråd Lemvig med 3.000 kr.

5. juni - 11. juli 2010
Hanne Skyum - vævninger og grafik
Anna Skov Hassing - malerier og video
Laila Westergaard - skulpturer og relieffer
Mødet med de tre kunstnere blev en usædvanlig oplevelse, et samspil og modspil, hvor gæsterne gik opløftede derfra.
Laila Westergaard, København, viste relieffer og skulpturer i granit.
Hanne Skyum, Kegnæs Sydals, udstillede en stor billedvævning sammen med 50 træsnit.
Anna Skov Hassing, København, viste 10 acrylmalerier og 9 video-sekvenser, som hørte sammen med malerierne.
Udstillingen blev støttet af Kulturelt Samråd Lemvig med 5.000 kr.

 

1. maj – 30. maj 2015
FANTASTISKE HVERDAG
Vi arrangerede galleriets første udstilling i samarbejde med Jacob Wolf’s tegneserieforlag ’Volapyk’ og kunstnere fra Bolsjefabrikkens atelier og trykkeri.
Der blev vist tegneserier, tegninger, grafik og vægmaleri fra Malmø og København.
Deltagerne var Jacob Wolf, Sara Granér, og Karin Casimir Lindholm, som alle har tilknytning til Serieskolan i Malmø. Serieskolan markerer sig i disse år, som et af de få steder i Skandinavien, der giver grobund for spændende unge tegnere.
Fra København kom Balder Pind, Lasse Mulvad , Andreas Y. Pilskog og Martin Y. Pilskog tilknyttet Kulturhuset Bolsjefabrikken i København, som er et brugerstyret kulturhus i Københavns Nordvest kvarter.

 

 

 

 
design.web.grafik firewerk.dk